4 studio apartmana koji se osjećaju veći nego što jesu

Dok studio apartman može značiti manji ekološki otisak, to je velika naredba što se tiče stvaranja umanjenog prostora otvorenim i privlačnim. Ali učiniti da se studio osjeća većim nego što jeste, mnogi smatraju da nije moguće ali, uz ispravan pristup i malo nadahnuća, lakše je nego što mislite.
1. Podjelite prostor namještajem

Najbolji način da se studio odmah osjeća kao dom jest podijeliti ga kao jedan. Iako ima malo kvadrata, ovaj se dom osjeća ugodno za život zbog postavljanja ključnih dijelova namještaja na način da stvaraju zasebne prostore u sobi.

Ovisno o rasporedu vašeg studija, druga opcija za podjelu soba bila bi postavljanje većeg konzolnog stola uz zadnju stranu sofe. Dodajte nekoliko stolica koje mogu kliziti ispod stola i dobit ćete stol za blagovanje koji koristi minimalnu kvadraturu.

2. Izrada zidova

Sve što je ovaj vlasnik trebao napraviti da bi stvorio potpuno odvojenu sobu bilo je postaviti veću policu s knjigama na kraj kreveta. Ako imate prostora za njega, veći ovakvi komadi zaista mogu biti neophodni, jer ne pružaju samo određena i intimna područja, već i dodatno spremište.

Ako vaš dom ima nišu, ali nedostaje dodatnih kvadratura potrebnih za tako velik komad namještaja, pokušajte objesiti zavjese ili upotrijebiti zaslon. Držite ih povučene većinu vremena kako biste održali otvoren koncept životnog prostora, a kada želite dodatnu ugodnost, povucite zavjese ili izvucite zaslon. Uz odgovarajuću boju i uzorak, zaslon privatnosti vaše spavaće sobe može postati zaštitnik vaše dnevne sobe.

3. Povezivanje prostora bojom

Odluka o paleti boja za cijeli studio još je jedan način da pomognete rastezanju vašeg prostora. Ovaj se stan osjeća toliko ugodnije zbog činjenice da svaki komad namještaja i dodaci žive u istoj obitelji boja. Omotavanjem okeanskoplavog naglasnog zida oko kreveta u niši i zadržavanjem sve dodatne opreme u sivom spektru, prostor se čini jedinstvenim i prisnim.
I simetrično grupiranje slika je prilično pametno. Zrcalna komoda i viseće ogledalo drže sobe definiranim i otvorenim, dok jednoobraznost slika okom pomiče cijeli zid. Sve teče i sve to djeluje složno.

4. Kreativna organizacija

Kad u vašem domu nema puno prostora, podrazumijeva se da se morate držati onog osnovnog. Ali u studiju čak i ono najvažnije treba držati u redu. Kreativna rješenja za pohranu presudna su za uštedu prostora, a dok se neka mogu kupiti, druga treba izgraditi. U ovom domu, dizajniranjem cijele dužine doma koji će funkcionirati kao police za odlaganje – i s ugrađenim stepenicama do potkrovlja, čime se štedi još više prostora, vlasnici imaju cjelokupnu površinu od poda. Police djeluju kao izložba za zbirke knjiga i pribora koji djeluju kao personalizirani umjetnički komadi, dodajući boju i zanimanje inače neutralnom prostoru, a istovremeno pružaju stubište do spavaće sobe u potkrovlju.

Kada tražite rješenje za pohranu svih manjih predmeta, ukrasne košare najbolji su način kombiniranja funkcije s estetskim dizajnom. Od tradicionalnih tkanih ili platna do kože i metala, možete pronaći savršen izbor koji odgovara vašem domu, a da bude u skladu s vašim motivom.

Kontakt